Ads sponsored by Nuffnang

NATS HOLLER BOARD

Setiap Ahad @ Triways Sports Centre, Padang Jawa dari 8 - 10 PM...Jom Futsal!

Friday, July 3, 2009

NATS Points System: Macam Mana Nak Dapat Points Untuk Defend.

Tiap2 minggu mesti ada rungutan/ketidakpuashatian/bangkangan ttg markah utk defending. Mungkin masing2 ada hajat yang terbuku di hati untuk menggantikan Sr. Paolo Maldini.

Legend

Oleh itu, ini adalah sedikit penerangan/panduan ttg criteria utk dapat markah. Criteria ialah:
  1. Steal/Tackle mesti di lakukan dalam kawasan sendiri sahaja.
  2. Steal/Tackle mesti result in own team mendapat posession bola.
  3. Block shots di kira hanya jika block rembatan dari pihak lawan. Team sendiri punya rembatan tak kira...Tevez, take note on this...hehehe
  4. Menyepak bola keluar di garisan belakang tak dikira sebagai points.
(criteria di atas di "bold" kan supaya lebih nampak dan terang)

Panduan ini tidak muktamad & masih terbuka utk perubahan jika ada cadangan/pandangan lain dari ahli2 NATS. Perubahan pada sistem pengiraan adalah utk meningkatkan skill dan kompetitif game kita tiap2 minggu, and mmg nampak perubahan.

Tukang calit kena lebih focus masa menanda utk mengelakkan rungutan berulang.

Kindly leave your comments. They are most appreciated.

11 comments:

m afnanz said...

cun

Shahrul said...

hmmm...interesting points...Just make sure semua orang faham akan keadaan defend ni...DAN JANGAN LUPA "TICK" BILA PATUT...hint hint...

Shahrul said...

Yang penting TICK tu...Evaluator tu penting!

Shahrul said...

So, kena make sure "MUST WIN THE BALL!!" baru boleh kira defend!

Bozord said...

i feel its quite clear what Bo is trying to say. Susah-susah tengok je macam mana afnan ngan aku defend. macam tu nak dapat points. hahahahha

Bo the Nerd said...

minggu ni aku tak nak bt kerja calit...
nak tambah 1 more thing,sum1 jd voluntear referee utk fouls..

Shahrul said...

REFEREE to me is a BIG NO NO NO...simply because referee adalah golongan yang di benci setiap pemain especially Roy Keane, Wayne Rooney dan Alan Smith..So utk elakkan perbalahan dan AWKWARDNESS...tak yah buat referee...habis 3 minit utk gaduh sapa betul sapa salah....BANGKANG!!

malin737 said...

hehe... wat do u mean.. tevez take note... x paham r....hehe,
1) i suggest dat we bwat semua jadi point 1...
2) not fair for the assist(coz without player assist there will be no score goal)
3) Keeper plak dah laa o.5 points (still xde saper nak jadi keeper)

Bo the Nerd said...

Tevez..oopss..Leen. Yup,points system akan diubah sblm season 2 start.thanks for the input Tevez..ooppss Leen. Asyik tersasul je aku nih..hehehe

Masri said...

aku lalu jer sini hahahaah

Masri said...

sebab skrg aku dah tau defend 1 point jaga2 laa korang
pas nih aku main tackle keras kat kaki jer
baru banyak point