Ads sponsored by Nuffnang

NATS HOLLER BOARD

Setiap Ahad @ Triways Sports Centre, Padang Jawa dari 8 - 10 PM...Jom Futsal!

Wednesday, May 20, 2009

Ideas Needed to Improve The Scoring System

I have a few ideas and also need suggestions from fellow NATS to :
  • defending categories - to encourage more defending
  • how to keep track & what to count (tackling? blocks? ideas please)
  • other categories if other members have any ideas.
Trust should be given to the person taking down the points. Cos this is only for fun.

Also, previously a Player of The Month award was suggested by Shahrul & Bozord. This is a great idea.

So, it is suggested it will be based on who gets the MOST Player of The Week award in that month. If there are 4 winners in that month, we will count back who gets the most points.

So, think about it and leave your suggestions and comments.

11 comments:

m afnanz said...

since there are so many categories(block shots, intercepts, rebounds,steal,tarek tangan,baju, jatuh berlakon bergolek),kite kira all this stat sum up as 'defense'. Defense as in own half. Points awarded purely bergantung kepada tukang stat kira, whether to award satu calit or not. This sum up of categories....untuk senang kan tukang stat.kesian kat sesape yg akan jadi tukang stat. pening kepala dia.

Masri said...

terlalu banyak benda nak kira
memang akan peningkan tukang catit laaa. tap aku agree ngan afnan kira untuk defend coz selalunya org tanak main defend. so kesian orang cam aku yg main defend jer hahaha

malin737 said...

Betui betui betui... ako setuju2. nak add... penggunaan bersuara "ASSIST""SAVE""SCORE" agak diperlukan bg memudahkan tukang stat kira....for "DEFENSE" gantung kepada tukang stat kira...

p.s Klu leh jgn peningkan tukang stat kira... hehe Semua nk jerit assist ler, score ler...hahaha..

Bo the Nerd said...

Aku setuju dgn cadangan Leen ttg letak stat "Defence" tu. Under category ni kita letak
- tackle
- blocks

Tukang calit punya discretion lah kan.

Points kita bagi 2 point per defend calit.

Amacam?

m afnanz said...

2 point..haha..banyak tu..nanti smua nak main defend...haha..untuk satu calit category defend ni(point purely awarded bergantung pada tukang stat kemuliaan hati), i suggest 1 point per calit cukop la, sama point macam kalau score.

So all together, ada 4 columns: Mazleen saves(0.5 points), Assis De Nani(0.5 points), Scorcher (1 point) and Defense(1 point). Amacam?

Bo the Nerd said...

ok...

1 point for defend is ok..
tapi tukang calit kena pay attention lah camtu.

Bozord said...

bros,
i think susah giler nak calit2 utk defend. so i suggest kita take turns jadi defence (designated) macam goalie and then kalau clean sheet defender dapat 3 points, bolos 1 dapat 2 points, bolos 2 dapat 1 points.. or something like that.

Bozord said...

Bo.. pasal apa tiba2 kau letak gambar monyet pikir kau dalam article ni? publisity murahan eh?

Bo the Nerd said...

hehehe....

saja je kasi spice up sikit...
tgk orang lain tak contribute pun..

publisity murahan? biasalah...
attention grabber..hehehe

shahrul said...

saya rasa stat untuk DEFENDING mmg perlu..ini adalah bagi untuk meng-encourage org utk DEFEND..

shahrul said...

saya rasa stat untuk DEFENDING mmg perlu..ini adalah bagi untuk meng-encourage org utk DEFEND..